23 Δεκ 2023

η επανάσταση των γέρων σκλάβων

 Έχει ενδιαφέρον το ειδύλλιο και ο γάμος του γερο-Πλεύρη με την σεξυ πουροκουγκαρ Σιακαβάρα: ένα ζαρωμένο γεροντάκι 84 χρονών, πανελληνίως αντιπαθητικό ή και μισητό λόγω φιλοναζιστικής ιδεολογίας, έγινε σχεδόν συμπαθητικός με το να ερωτευτεί μιά ντιζαινάτη πενηντάρα γκομενάρα γεμάτη ενέργεια , χυμούς και φιλοδοξίες. 

Υπήρξαν βέβαια και πολλοί που κορόιδεψαν , μεταξύ των οποίων και εγώ: είναι αφύσικο και αντιαισθητικό το θέαμα τέτοιου είδους εραστών ή και νεονύμφων.

Αλλά βλέπω την στάση του Τύπου και των σοσιαλ: 

το αντιπαθητικό γεροντάκι έγινε σχεδόν συμπαθητικό μαγκάκι.

Έχει χεσμένη την κοινή γνώμη.,.και των γνώμη των παιδιών του επίσης. 

Κάνει και πλάκα, αντιμετωπίζοντας  το θέμα με χιούμορ. 

Αυτοσαρκάζεται λέγοντας ότι πήγε σαν ιππότης στο άσπρο άλογο να την πάρει και ανέβηκε στον Πύργο από το παράθυρο. 

Ο αυτοσαρκασμός και το χιούμορ δεν ταιριάζουν σε ανοικό γερο-ερωτευμένο που τα έχει χαμένα αλλά σε κυνικό γέρο που τα έχει τετρακόσια.

Πιστεύω ότι τα κάνει σκόπιμα…

Υποθέτω ότι είναι είδος διαμαρτυρίας με μορφή χάπενινγκ: 

ένας παραμελημένος και περιφρονημένος γέρος που και τα παιδιά του τον έχουν γραμμένο, που ο γιός του τον έχει προσβάλλει και αποκηρύξει δημόσια για να επιβιώσει ο ίδιος πολιτικά, έκανε μιά παράσταση διαμαρτυρίας: 

όπως οι καλλιτέχνες που αλυσοδένονται στις πλατείες για να καταγγείλουν αυταρχικές πολιτικές πρακτικές ή ράβουν τα χείλια τους για να καταγγείλουν την κρατική λογοκρισία. 

Όπως ο σύζυγος που έκοψε το σπίτι του στην μέση με πριόνι όταν το δικαστήριο επιδίκασε το μισό στην πρώην του.

Ο διαβολικός γέρο-Πλεύρης βαρέθηκε να βλέπει τα παιδιά του να τον βλέπουν σαν βάρος, σαν βαρίδι,  σαν ενοχλητική παρουσία που περιμένουν να πεθάνει για να κληρονομήσουν την σεβαστή περιουσία του. 

Οι γέροι έχουν γίνει οι παρίες της σύγχρονης ζωής : από αξιοσέβαστα πρόσωπα στο παρελθόν τώρα θεωρούνται άχρηστοι, βλάκες , αντιαιασθητικοί. 

Να πάνε να κρυφτούν. 

Τους διώχνουν και από τις νεανικές καφετέριες : στην Νέα Σμύρνη - θυμόσαστε έγινε θέμα - που έδιωξαν δυο γέρους από μιά καφετέρια.

Οι φτωχοί γέροι δεν έχουν ελπίδα. 

Οι βλάκες γέροι που επενδύουν στα παιδιά τους, επίσης.

Μόνο οι κονομημένοι γέροι επιτρέπεται να επιβιώσουν στον καπιταλισμό και γενικά στα υλιστικά καθεστώτα. 

Θα μισθώσουν και αυτοί κατάλληλο εργατικό δυναμικό  γιά να μην νιώθουν απόβλητοι και γιά  να δώσουν ένα μάθημα στους εξυπνάκηδες που τους υποτίμησαν.


Τα κόκκινα αυγά

  Η συζήτηση που κάνουν οι κυρίες δίπλα μου είναι για τα κόκκινα αυγά που έβαψαν και αυτά που αγόρασαν και δεν είναι κόκκινα. Κουβέντες χορτ...