29 Οκτ 2022

ΚΟΥΝΕΛΙΑ , ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΝΕΜΕΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

 Κουνέλια, Λιοντάρια και άλλες πονεμένες ιστορίες


 

…αν πεις ένα χριστιανό ότι το Τριαδικό δόγμα είναι κατι ανύπαρκτο και ότι , τελοσπάντων, είναι προϊόν συμβιβασμών ανάμεσα στους ορθοδόξους,  τους οπαδούς του Αρείου  και το μεγάλο Κωνσταντίνο, -οι οποίοι,  δεν ήξεραν  τι να κάνουνε για να μην σκοτωθούνε μεταξύ τους- και βρήκανε αυτό τον παράλογο συμβιβασμό  των τριών προσώπων σε μία φύση και δεν ξέρω τι άλλο και από κει και δώθε λεμε αυτό το Δογμα…

Άν πεις σε ένα φανατικό  Χριστιανό ότι όλα αυτά είναι θεωρητικές κατασκευές και ότι ο Χριστός ήταν πχ  ένας θεόπνευστος προφήτης , θα σε μισήσει αφάνταστα… διότι καταρρίπτει όλο το κοσμοείδωλο το οποίο έχει κατασκευάσει  μέσα στο κεφάλι του και βάσει του οποίου υπάρχει και λειτουργεί.

Ανατρέπεται ο κόσμος του. 

Και όταν ανατρέπεται ο κόσμος κάποιου, ανατρέπεται και ίδια η ύπαρξη του… και είναι πάρα πολύ δύσκολο και επώδυνο να επανακαθορίσει  την ύπαρξη του σε νέα δεδομένα.

Σαν να έρθουν εξωγήινοι από ένα μακρινό γαλαξία και να πούνε ότι όλες οι θρησκείες είναι μία κουταμάρα διότι και οι ίδιοι έχουν αποδείξεις ότι ούτε Χριστός -  Θεός υπάρχει ούτε Μωάμεθ προφήτης… ούτε τίποτα… και ότι όλα είναι κουταμάρες και ότι αυτοί έχουν λεπτομέρειες με αόρατες βιντεοκάμερες που μπορούν να μας δείξουν τι έγινε ακριβώς στο όρος των Ελαιών, στον Γολγοθά και στην πορεία του Μωάμεθ από την Μέκκα στην Μεδίνα.

Τό ίδιο χαζά θα χάσκουν όλα τα ιερατεία όλων  θρησκειών,  όταν θα κοιτάνε τις καταγραφές των εξωγήινων,  οι οποίες θα τους αποκαλύπτουν μια αλήθεια πολύ διαφορετική από αυτήν που έχουν  κατασκευάσει μέσα στο κεφάλι τους από τα «ιερά βιβλία».

Το ίδιο αδιέξοδο θα συναντήσεις αν προσπαθήσεις να πείσεις ένα φανατικό κομμουνιστή ότι ο Στάλιν, ο Λένιν και ο Μάο ήταν εγωκεντρικά, εξουσιομανή ανθρωπάκια… και ότι δε δίστασαν να αφήσουν να πεθάνουν από την πείνα 20 εκατομμύρια Κουλάκοι ή 50 εκατομμύρια φτωχοκινέζοι μόνο και μόνο για να μη χάσουν την εξουσία γιατί αλλάζανε οι ισορροπίες μέσα στο κομμουνιστικό κόμμα της κάθε χώρας.

Για να μην μακρηγορώ: 

πιστεύω ότι οι θρησκευτικές, οι πολιτικές και οι λοιπές «ακλόνητες» πεποιθήσεις των ανθρώπων , εδράζονται περισσότερο σε ψυχολογικά αίτια και κίνητρα και λιγότερο είναι αποτέλεσμα αδιάβλητων νοητικών διεργασιών και αποφάσεων. 

Λυπάμαι που το λέω αλλά ο άνθρωπος δεν είναι πολύ περισσότερο από ένα  φοβισμένο κουνέλι που χεζεται πάνω του απ´ το φόβο του μπροστά στον κίνδυνο και προσκυνάει πανεύκολα τον κάθε ισχυρό και, άλλοτε, το φοβισμένο κουνέλι μόλις πάρει λίγη εξουσία παίρνουν τα μυαλά του αέρα και γίνεται ένα χυδαιο και γελοίο κουνέλι που νομίζει ότι είναι  ένα ακαταμάχητο λιοντάρι.

Τα κόκκινα αυγά

  Η συζήτηση που κάνουν οι κυρίες δίπλα μου είναι για τα κόκκινα αυγά που έβαψαν και αυτά που αγόρασαν και δεν είναι κόκκινα. Κουβέντες χορτ...