1 Σεπ 2022

ΚΑΚΟ ΣΠΥΡΙ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ


"Που λες γιατρέ δεν αισθάνομαι πολύ καλά τελευταία. 

Εχω αυτό που λένε, "υπαρξιακές ανησυχίες". 

Τώρα θα μου πεις, τι υπαρξιακές ανησυχίες, έχεις ρε φίλε, ταμίας στο Δημόσιο ταμείο  είσαι και μετράς πενηντάρικα... Αμα ήσουνα της υπαρξιακής ανησυχίας θάσουνα κάτι άλλο...δεν λεω καλύτερο, πάντως  κάτι άλλο...

...εγώ όμως στο λέω γιατρέ:  "δεν είμαι καλά... νιώθω ένα κενό μέσα μου, δεν έχω όρεξη για τίποτα..."

Ξέρεις πως απέδειξα την ύπαρξη του Θεού γιατρέ? μην μου πεις ότι πετάγομαι απο το ένα θέμα στο άλλο, έχει σχέση, δεν είμαι και τόσο σε σύγχιση....θα το δείς. 

Λοιπόν... σου είπα ότι τώρα έκανα δεσμό με μια κουλτουριάρα . Αθεη φυσικά. 

Τι Θεός και μαλακίες μου λέει , αυτά ειναι για τους καθυστερημένους. Ούτε  και εγώ είμαι της Εκκλησίας, γιατρέ, αλλά τον Θεό τον πιστεύω. Λοιπόν προχθές καθόμαστε οι δυο μας και βλέπαμε μία ερωτική ταινία, τσόντα για να το πω ακριβώς. 

Ξέρεις, με την παλιοδιάθεση και τη  μελαγχολία που έχω,  δεν τα πάω καλά και στα ερωτικά. Λοιπόν, έλεγα της φίλης μου να μην έχει αλαζονεία. Δηλαδή γενικά, είναι πολύ ξερόλα και, επειδή διάβασε και πενήντα  βιβλιαράκια έχει ύφος εκατό ακαδημαικών. Προσπαθούσα λοιπόν να της πω,  ότι ο ανθρωπος έχει ψευδαίσθηση γνώσης και δύναμης...αλλά στην ουσία ούτε ξέρει τι του γίνεται... Δεν ελέγχει την μοίρα του..... Μια ψευτοβαρκούλα είναι...που αρμενίζει στον ωκεανό...και, όταν έχει μπουνάτσα, νομίζει πως ειναι άτρωτο αεροπλανοφόρο! . Αμα βέβαια βγάλει λίγο κυματάκι, με  το πρώτο χοροπηδητό, αρχίζει τα παναγιά βοήθα!

 Τέλος πάντων ,  στη τσόντα ήταν μια κυρία πολύ περιποιημένη . 

Όλα τα εργαλεία  της ήταν άψογα, λουστραρισμένα και πολύ περιποιημένα.

 Είχε κάνει  με  επιμέλεια ό,τι ήταν δυνατόν για ένα άψογο ερωτικό θέαμα. Της είχε ξεφύγει όμως μια λεπτομέρεια: είχε  ένα μεγάλο σπυρί στον κώλο. Εναν καλόγερο!. Πιστεύω ότι ήταν θεική παρέμβαση...Μιά υπόμνηση με χιούμορ!...ναι! 

Πιστεύω ότι έχει χιούμορ ο Θεός , γιατρέ! Θεός είναι και σίγουρα θα γελάει με τις βλακείες  μας. 

Θυμώνει βέβαια κιόλας, δεν λέω. Οταν το παρατραβάμε. 

Λοιπόν...αυτό το σπυρί στον κώλο της πορνοστάρ, ήταν ένα ΜΗΝΥΜΑ. 

Ετσι το βλέπω. Σου λέει ο Θεός : βρε κακόμοιρα αλαζονικά ανθρωπάκια, τι θέτε? τίποτε δεν μπορείτε να κάνετε με σιγουριά. Ουτε μια ψευτοτσόντα. Ενα σπυρί στον κώλο φύτρωσα και πάει το πρότζεκτ!

Την είπα την σκέψη μου  και στη φίλη  και έμεινε σκεφτική ...

Την προβλημάτισα . Σίγουρα. 

Ακόμη το σκέφτεται . 

Δεν με πήρε τηλέφωνο ακόμα".


Τον κοίταξα και γέλασα.


"Τι γελάς , γιατρέ? με ρώτησε. Που το βρίσκεις το αστείο? "

"Εχει ενδιαφέρον η σκέψη σου", ξεκίνησα να λέω διπλωματικά , για να τον πάω με το μαλακό και να μην τον ερεθίσω περισσότερο.

"Εάν καταλαβα καλά", συνέχισα, "υποστηρίζεις την άποψηl ότι ο Θεός φύτεψε ένα μεγάλο σπυρί στον κώλο της πορνοστάρ για να μας εκπαιδεύσει στην ταπείνωση , για να μας κάνει λιγότερο αλαζόνες...έ? καλά το κατάλαβα?"

Ε, ναι κάπως έτσι , νομίζω , γιατρέ...

Εμεινα σιωπηλός για λίγο και έκανα ότι σκέφτομαι.

"Δεν μπορώ να αποκλείσω το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήθηκε οποιοδήποτε τέχνασμα  από τον Θεό για να μας κάνει πιο ενάρετους" συμπλήρωσα με ψευτοσοβαρό ύφος.

Με συγκίνησε η ερμηνεία του. Αν και έμοιαζε απλοική , ένιωσα την ανάγκη του για μεταφυσική στήριξη. Πιστεύω ότι ο σεβασμός στο Θείο δεν κρύβει απαραίτητα πρωτόγονο φόβο, όπως συνήθως πιστεύεται, αλλά και το ιδιαίτερο  είδος ευαισθησίας  που έχουν οι άνθρωποι που αξιολογούν ηθικά  την σκέψη και την συμπεριφορά τους.

Βλέποντας λοιπόν ένα ηθικό περιεχόμενο στην απλοική ερμηνεία του, διασκέδασα κρυφά αλλά και τον εκτίμησα.


"Σεξ κάνεις με την φίλη σου?" ρώτησα ...προβοκατόρικα, μετατοπίζοντας βίαια το αντικείμενο  της συζήτησης από θεολογική σε καθαρά πρακτική.

Κατσούφιασε.


Σεξ! Εεεε...κάνουμε, πως δεν κάνουμε!..δηλαδή όχι και πολλά πράγματα... Στο είπα γιατρέ, νιώθω ένα κενό, δεν με ευχαριστεί τίποτα!

"Την τσόντα τι την ήθελες? μήπως σε πιέζει να κάνετε σεξ ενώ εσύ την αποφεύγεις?"

Εδειξε να χλωμιάζει. Μάλλον έπιασα κάποιο ευαίσθητο σημείο.

"Κοίτα, βασικά δεν μου  αρέσει γιατρέ...είναι άσκημη...εγώ θέλω μιά όμορφη και σεξουαλική γυναίκα...μιά να με απογειώσει! Αυτή είναι ψιλομπάζο! Και έχει και απαιτήσεις! Έχει ανασφάλεια και θέλει συνεχώς αποδείξεις ότι την βρίσκω συναρπαστική! Ελεος!

Τι τραβάω!"


Εμεινα για λίγο αμίλητος και ανέκφραστος. 

Δεν μου άρεσε το στυλ της συζήτησης... άρχισε να πέφτει πολύ το επίπεδο.

Αποφάσισα επίθεση για να πάρω το πάνω χέρι:

"Μιλάς σαν να είσαι αξιόλογος και επιτυχημένος εραστής...σε συγχαίρω για την αυτοπεποίθησή σου...", άρχισα μια "ύπουλη"

 εισαγωγή.

"Αυτό που δεν ταιριάζει  με την άποψη αυτή , ότι δηλαδή είσαι ένας ελκυστικός άνδρας, είναι η παραμονή σου σε μια μη ικανοποιητική σεξουαλικά σχέση...πως εξηγείται?

Είναι σαν να δυσκολεύεσαι  να βρεις την "όμορφη και σεξουαλική γυναίκα που θα σε απογειώσει" , συνέχισα με απάνθρωπη σκληρότητα, χρησιμοποιώντας τα λόγια του.

Κατσούφιασε και πάλι. 

Μετά έδειξε πιο ήρεμος και σκεφτικός.

Κουτός πάντως δεν ήταν. Κάπως ανώριμος, ίσως, αλλά του έκοβε.

"Με ρίχνει ψυχολογικά αυτή η κατάσταση γιατρέ. Βλέπω να κυκλοφορουν χιλιάδες γυναικάρες, όμορφες, δροσερές, ντιζαινάτες! Και εγώ να είμαι με αυτό το μπάζο! Σημαίνει ότι δεν αξίζω! Ότι είμαι δεύτερος! Ειμαι φτωχός, είμαι και κακόμοιρος ! Σε όλα! Γιατί να είμαι ευχαριστημένος? δεν τα καταφέρνω! Κατέφυγα σε λύση ανάγκης!"


Στενοχωρήθηκα. Μετάνιωσα που τον στρίμωξα...

Βέβαια παραδέχθηκε και ομολόγησε, το αίτιο της δυσθυμίας του...τουλαχιστον ένα...πάντως ένα  σημαντικό...

Αποφάσισα να τον υποστηρίξω επαναφέροντας  την συζήτηση σε πιο ρεαλιστική βάση:

"Κάθε ντιζαινάτη γυναικάρα, άμα την ψάξεις καλά,  θα βρείς ότι έχει ένα χοντρό σπυρί στον κώλο" , είπα  με απαθές ύφος γεμάτο σιγουριά. .

Με κοίταξε σκεφτικός.

"Λες γιατρέ να έκανα λάθος στην ερμηνεία του Θεικού μηνύματος?" με επανέφερε στην αρχική του υπόθεση.

Λες?"

Δεν τόλμησα να κάνω κανένα σχόλιο πάνω στις έμμεσες Θεικές προθέσεις και υποδείξεις. Το θεώρησα παρακινδυνευμένο.

Κρείττον το σιγάν.

"Λες να ήταν αυτό το μήνυμα?"  συνέχισε μονολογώντας.

"Δεν αποκλείεται!"

"Το Μαράκι μου έχει βέβαια ασουλούπωτο κώλο", συνέχισε με παιδόμορφη χυδαιότητα, "αλλά και η ντιζαινάτη πορνοστάρ δεν γλύτωσε την σπυρούκλα στον πισινό! 

Ναι γιατρέ, έχεις δίκιο! Αυτό πρέπει να είναι το μήνυμα! 

Κανείς δεν είναι τέλειος! Όλα τα τέλεια είναι μέσα στο κεφάλι μας! Κατασκευές! Όλα είναι νοητικές κατασκευές! ναι! Είναι καλό το Μαράκι μου! Νοιάζεται  για μένα ! Και εγώ ο βλάκας το περιφρόνησα! Ονειρευόμουν πλαστικούς πισινούς, ενώ είχα μπροστά μου έναν πρόθυμο αληθινό! Μπράβο γιατρέ! Είσαι σπουδαίος! Μου έδειξες  την αλήθεια!"


Δεν τόλμησα να κάνω κανένα σχόλιο.

Αφού έδωσε το σωστό μήνυμα ο ίδιος ο Θεός, ήταν περιττό να προσθέσω κάτι.

Σοφοί οι Αρχαίοι.

Κρείττον το σιγάν. 

Τα κόκκινα αυγά

  Η συζήτηση που κάνουν οι κυρίες δίπλα μου είναι για τα κόκκινα αυγά που έβαψαν και αυτά που αγόρασαν και δεν είναι κόκκινα. Κουβέντες χορτ...