20 Ιαν 2024

Social media

...το Ινσταγκραμ μου φαίνεται ναρκισσιστικό και βαρετό: γιατί να βλέπω διάφορους τζτιτζιφιόγκους και διάφορες ...ξεκωλούδες,  να επιδεικνύουν κατασκευασμένες καμπύλες, μπράτσα και  γραμμωτές κοιλιές?
Το Σναπτσατ μου φάνηκε ηλίθια επιφανειακό και παλαβό: με αποδιοργάνωσε και μου δημιούργησε άγχος.
Το διέκοψα αμέσως.
Το Τουίτερ μου φαίνεται ότι είναι τρομερά επικίνδυνο: 
σε εθίζει να λές μιά μαλακία- εξυπνάδα κάθε τρεις και λίγο, στο κοινό σου, που που μπορεί να είναι  πολλές χιλιάδες άνθρωποι που «σε περιμένουν» : 
αυξάνει τρομερά τον ναρκισσισμό και σε παρασύρει σε καταναγκασμό δηλώσεων. 
Δεν είναι τυχαίο που ο ναρκισσάρας Τραμπ ασχολείται συνεχώς με το Twitter: εκατομμύρια άνθρωποι τον  περιμένουν  να πει την εξυπνάδα του.
Το facebook ναι μεν ξεκίνησε σαν γκόμενο- ιστορία/ ψαχτήρι γκόμενου, εξελίχθηκε όμως σε μιά πολύ λειτουργική πλατφορμα που σου δίνει τρομερές δυνατότητες:  για ενημέρωση, για επικοινωνία, για προπαγάνδα, για ανταλλαγή απόψεων με ομοιδεάτες, για ομάδες με κοινά ενδιαφέροντα.
Αλλά και για πολιτική δράση, για εμπόριο, για πωλήσεις, για λογοτεχνία.
Ο καθένας μπορεί να στήσει τζάμπα ένα λογοτεχνικό περιοδικό , ένα πολιτικό στέκι, μια πολιτική ντουντούκα να βγάζει  λόγους και να σαλπίζει κηρύγματα.
Κάθε αναρχική ή άλλη ομαδούλα, κάθε περιθωριακός ακτιβιστής, Χριστιανός, Βουδιστής ή φυτοφάγος  μπορεί να βγάλει τη δική του εφημερίδα,  τζάμπα και καθημερινά,  χωρίς να χρειάζεται να πληρώνει τυπογράφους,  χαρτιά,  μελάνια και διανομείς.
Τέρμα πλέον οι Κνίτες που πουλάγανε Οδηγητή: ο Οδηγητής είναι πλέον ένα μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο, μια σελίδα στο facebook,  ένα ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.
Όσοι βρίζουν το facebook,  πρέπει να παραδεχτούν ότι έχει δώσει βήμα για να αναπτύξουν τις απόψεις τους ένα σωρό άνθρωποι σε όλο τον κόσμο...
... σε όλες τις φυλές,  σε όλες τις ηπείρους.
Τους έδωσε τζάμπα και στο πιάτο ένα παγκόσμιο κοινό χωρίς περιορισμούς και λογοκρισία.
Αν αυτό δεν είναι εκδημοκρατισμός, τότε τί είναι?
Σε πρώτη ματιά, είναι 
…αλλά υπάρχουν πολλοί, κρυφοί, κίνδυνοι στα σόσιαλ μήντια...αποδειδεγμένοι.

Το Instagram  ως εταιρεία ανήκει στο facebook και επειδή υπάρχουν υπόνοιες ότι το Ινσταγκραμ έχει επιβλαβή επίδραση στον ψυχισμό των εφήβων , το ίδιο το facebook έκανε μυστική έρευνα σε δεκάδες χιλιάδες νέους για να δει τι ακριβώς ψυχολογικές επιπτώσεις εχει. 
Και τελικά, διαπίστωσε ότι έχει εξαιρετικά επιβλαβείς επιπτώσεις.
Τους αυξάνει το άγχος και την κατάθλιψη και τους δημιουργεί εσφαλμένα πρότυπα όσον αφορά την σωματική αυτοεικόνα. 
Προσπάθησε μάλιστα  να κρατήσει μυστική αυτή την έρευνα και εμποδίζει  άλλους  ερευνητές να επεξεργαστούν τα αποτελέσματα της.

https://bbc.in/3EeqpTb?fbclid=IwAR2WxF5nh0a96G596J28GqK7Q1qBppR2D2AqVtq0Kp5mkybIsrQ6OF8k 

Τα κόκκινα αυγά

  Η συζήτηση που κάνουν οι κυρίες δίπλα μου είναι για τα κόκκινα αυγά που έβαψαν και αυτά που αγόρασαν και δεν είναι κόκκινα. Κουβέντες χορτ...