5 Φεβ 2023

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΕΝ ΑΦΟΜΟΙΩΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ

 


Μου κάνει εντύπωση ότι ο Γιάννης δεν υιοθέτησε την συνηθισμένη εικόνα των αμερικανών μαύρων καλαθοσφαιριστών… με την αγριωπή εμφάνιση, με το σώμα γεμάτο τατουάζ, με την εκκεντρική συμπεριφορά, τα επιδειξιομανή ρούχα, τα κοσμήματα , τα αυτοκίνητα και τις γυναίκες .

Ο Γιάννης δείχνει σεμνός, μετρημένος και αφοσιωμένος στο στόχο του να είναι πάντα ο καλύτερος: 

τα συνθήματα που βάζει στο προσωπικό του προφίλ που συνοδεύουν τις φωτογραφίες, είναι η προσωπική του φιλοσοφία. “Win win win”, “creat art”, “new year same focus”, “build good habits”

ο Γιάννης  δεν αφομοιώθηκε από την Αμερική : έμεινε κάτι ξεχωριστό γιατί έχει δική του προσωπικότητα και δεν θέλει να μοιάζει ή να μιμείται κανένα.

Ο Γιάννης είναι ελεύθερος άνθρωπος: μπορεί να ήρθαν οι γονείς του παράνομα στην Ελλάδα αλλά ο ίδιος παρέμεινε ελεύθερος και, απ’ ό,τι φαίνεται , δεν υπέστη σοβαρή κακοποίηση ως παράνομος μετανάστης. 

Νιώθει δεμένος με τον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωςε.

Πιστεύω ότι οι Έλληνες είναι πολύ λιγότερο ρατσιστές από τους Αμερικανούς.

Η μαύροι συμπαίκτες του Γιάννη φέρουν βαριά στο υποσυνείδητό τους  το στίγμα της δουλείας και της κακοποίησης των προγόνων τους. 

Ο Γιάννης δεν είναι έτσι μεγαλωμένος: είναι κι αυτός άλλος ένας από τους βασανισμένους έλληνες μετανάστες που έφυγαν- ξέφυγαν από τα Σεπόλια.

Μαύρος μέν, αλλά έλληνας μετανάστης.












Τα κόκκινα αυγά

  Η συζήτηση που κάνουν οι κυρίες δίπλα μου είναι για τα κόκκινα αυγά που έβαψαν και αυτά που αγόρασαν και δεν είναι κόκκινα. Κουβέντες χορτ...