5 Ιουν 2024

σκληρό καρύδι ο Κασσελάκης

 Ο Κασσελάκης αποδεικνύεται σκληρό καρύδι για το εγχώριο πολιτικό σύστημα με τους καλομαθημένους γόνους και τα πλαδαρά κομματικά στελέχη.

Ένας νέος και ωραίος σαν φωτομοντέλο αλλά παράλληλα  έξυπνος, ευέλικτος, αεικίνητος και θρασύτατος: αντιμετωπίζει παλαίμαχους πολιτικούς στα ίσα - αν όχι και αφ υψηλού - θέτοντας ενοχλητικές ερωτήσεις για την περιουσία, τα σκάνδαλα , τις αβλεψίες , την κοινωνική αδιαφορία. 

Παρότι παλαιός οπαδός του Μητσοτάκη τώρα γίνεται πολύ ενοχλητικός θέτοντας ερωτήσεις ταμπού . 

Γιατί όπως όλοι ξέρουμε, υπάρχουν θέματα που  καίνε και όλοι σχεδόν οι πολιτικάντηδες δεν τα ακουμπάνε…

… όπως πχ αυτό της χρηματοδότησης και των εξόδων των κομμάτων - αλλά και και των πολιτικών ανδρών - που κάνουν προεκλογικές εκστρατείες πολύ πάνω από τα εισοδήματα και τις οικονομικές τους δυνατότητες.

Μαύρο χρήμα, τεράστια  χρέη , σκοτεινά δάνεια , σκοτεινοί χρηματοδότες. 

Βγάλε άκρη. 

Ο Κασσέλας λέει «ναι, έγινα εκατομμυριούχος στα τριάντα μου γιατί είμαι μάγκας και χέστε με: δεν έκλεψα στην Ελλάδα, δεν ακούμπησα δημόσιο χρήμα, δεν έχω νταβατζήδες»

…οκ ιστορία πολύ θεαματική για να γίνει πιστευτή χωρίς ενδοιασμούς αλλά τολμάει και τα λέει. 

Μοιάζει  πολύ αποφασισμένος αυτός ο τύπος  και δεν θα παραδοθεί εύκολα: θα προκόψει πολιτικά είτε ως αριστερός, είτε ως δεξιός, είτε ως εναλλακτικός, είτε ως εξωγήινος.

Και φαίνεται πως δεν διστάζει να πατήσει πάνω στα παλιά ιερά τοτέμ και να τα απαξιώσει.

Ο Τσίπρας είναι ένα τέτοιο.

 …και μάλλον το φυσάει και δεν κρυώνει που τον έφερε.

τελευταία - και φαρμακερή- ελπίδα

…ένα συγκινητικό ποίημα του γερο-Μπουκόφσκι που είχε μείνει μόνος και ήλπιζε , ακόμα, να βρει μιά γυναίκα (να ακούσει γυναικεία βήματα). Τελ...