4 Απρ 2024

ο Φρόιντ και η μύτη

 Όταν ο Φρόιντ ήταν νέος, είχε σαν πιο κολλητό του φίλο, έναν νεαρό ωτορινολαρυγγολόγο, τον Fliess,  ο  οποίος είχε αναπτύξει μια παράξενη θεωρία ότι, τα σεξουαλικά όργανα και οι σεξουαλικές λειτουργίες, συνδέονται με τη ...μύτη. 

Μάλιστα είχε εφεύρει και μία μέθοδο καυτηριασμού των ρινικών κογχών - ακόμη και επέμβασης στα εσωτερικά οστά της μύτης - ωστε να θεραπεύει σεξουαλικές δυσλειτουργίες.

Ο παλαβο-Φρόυντ όχι μόνο τον εμπιστευόταν αλλά τον θεωρούσε σαν τον ....Κέπλερ της Ιατρικής.

Του παρέπεμψε,  μάλιστα, μια κοπέλα 27 ετών με σεξουαλικό πρόβλημα για να την θεραπεύσει και, αυτός, προκάλεσε μεγάλη αιμορραγία, μόλυνση και τελικη δυσμορφία στο πρόσωπο.

Ο Φρόυντ , ο οποίος ήταν στο χειρουργείο σαν παρατηρητής, το εγκατέλειψε τρομαγμένος . 

Τελικά η κοπέλα πηγε σε άλλο γιατρό που έβγαλε μιά μολυσμένη γάζα μήκους μισού μέτρου,  που είχε αφήσει μέσα  ο «ιατρο -Κέπλερ» και, σώθηκε μεν,  αλλά έμεινε οπή  και δυσμορφία.

Ο Φρόιντ όχι μόνο δεν έχασε την εμπιστοσύνη του στον φίλο του τον Ωριλά, άλλα έπεισε και την κοπέλα ότι η αιμοραγία δεν ήταν αποτέλεσμα  χειρουργικού λάθους: την έπεισε πως ήταν αποτέλεσμα μιας εσωτερικής - υποσυνείδητης- ψυχολογικής επιθυμίας της να αιμορραγήσει !!!

.... η κοπέλα το πίστεψε και, όχι μόνο έμεινε φίλη του Φρουντ... αλλά έγινε και ψυχαναλύτρια με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την γυναικεία σεξουαλικότητα.

Φαίνεται ότι  συμφέρει να πιστέψεις οποιαδήποτε παλαβομάρα , αρκεί  να είναι ανακουφιστική.








περιφρόνηση

 …αυτός ο γεροασκημομούρης λέει πάντα μιά περίληψη όσων θέλω να πώ: 


«Μέχρι το τέλος, θα παραμείνω παιδί της Ευρώπης…

….της Ευρώπης της ανησυχίας και της ντροπής. 

Δεν έχω μήνυμα ελπίδας να δώσω. 

Για τη Δύση δεν νιώθω μίσος… ίσως το πολύ- πολύ να νιώθω μεγάλη περιφρόνηση. 

Ξέρω μόνο ότι ο καθένας μας μυρίζει εγωισμό, μαζοχισμό και θάνατο. 

Έχουμε δημιουργήσει ένα σύστημα στο οποίο είναι απλά αδύνατο να ζεις και, επιπλέον, συνεχίζουμε να το εξάγουμε , παριστάνοντας τους σωτήρες».


—Michel Houellebecq




οι ευνούχοι

 …κάποτε που είχα ιατρείο στο βάθος του Αθηναικού Σκατόλακκου, στην Πατησίων με απειρα πρεζόνια  , πρεζέμπορους και παλαβομπαχαλάκηδες και περιθωριακούς κάτω απ´ την πόρτα μου, είχα καταλάβει ότι η αστυνομία είναι διαβρωμένη, ευνουχισμένη και κακοποιημένη απο τους πολιτικάντηδες.

Οι αστυνομικοί της Ομόνοιας ήταν σε απόγνωση.

Κάποτε αγανάκτησα με την πρέζα και τα δεινά της - βρωμιά, επιθετικότητα, φωνές, κλοπές κλπ - και επισκέφθηκα το  τμήμα Ομονοίας, τον υποδιοικητή, για να κάνει κάτι με την πιάτσα των πρεζάκηδων.

 Ήταν κλειδωμένη η πόρτα : δεν μπορούσαν να περάσω από τον διαδρομο του ασανσέρ, στον όροφο.

Διαπίστωσα γιατί: όλοι οι διαδρομοι ήταν γεμάτοι καθισμένους συλληφθέντες,  χάμω στο πάτωμα!

…. μαύρους,  άσπρους,  γύφτους κλπ με χειροπέδες(!) γιατί δεν είχαν που να τους βάλουν!

Γι’ αυτό είχαν κλειδωμένη την πόρτα!

Πήγα στον υποδιοικητή με διάθεση να διαμαρτυρηθώ έντονα και τελικά του είπα ….συμπαραστεκόμενος «τι να σας πω και εγώ τώρα για τα δικά μου προβλήματα βλέπω ότι  αντιμετωπίζετε ένα ωκεανό εγκληματικότητας και προφανώς δεν μπορείτε να κάνετε πολλά πράγματα». 

Πέρα από αυτό,  οι αστυνομικοί έχουνε γίνει ορντινάντσες των πολιτικών όλων των κομμάτων, των επιχειρηματιών και των δημοσιογράφων και ένα μεγάλο τμήμα του συνόλου των αστυνομικών της Αττικής - λέγεται  ότι πλησιάζει το ένα τρίτο της δύναμης! -  απασχολείται στην φύλαξη των …VIPς….

Από τότε έχουν περάσει 15 χρόνια… και είχα καταλάβει πολύ καλά ότι η πλειοψηφία των αστυνομικών προσπαθούν απλά να τελειώσουν το ωράριο τους χωρίς μπελάδες.

 ….απλά, έχουν γίνει ευθυνόφοβοι και κακομοιριασμένοι δημόσιοι υπάλληλοι αποφεύγοντας οποιαδήποτε πιθανότητα εμπλοκής «σε μπελά» και πρωτοβουλίες.

Ξέρουν ότι στο τέλος,  αυτοί θα πληρώσουν την δυσλειτουργία του συστήματος  όπως έγινε και στην παρούσα περίπτωση της άτυχης κοπέλας: 

Πριν λίγο καιρό καταδικάστηκε ενας αστυνομικός που ήταν εκτός υπηρεσίας αλλά σκότωσε ένα ληστή ο οποίος έκανε απόπειρα ληστείας και απαγωγής,  σε μία μεγάλη γυναίκα. 

Βρήκε τον μπελά του ο άνθρωπος επειδη έκανε το ανθρώπινο καθήκον του….





Τα κόκκινα αυγά

  Η συζήτηση που κάνουν οι κυρίες δίπλα μου είναι για τα κόκκινα αυγά που έβαψαν και αυτά που αγόρασαν και δεν είναι κόκκινα. Κουβέντες χορτ...