4 Απρ 2024

οι ευνούχοι

 …κάποτε που είχα ιατρείο στο βάθος του Αθηναικού Σκατόλακκου, στην Πατησίων με απειρα πρεζόνια  , πρεζέμπορους και παλαβομπαχαλάκηδες και περιθωριακούς κάτω απ´ την πόρτα μου, είχα καταλάβει ότι η αστυνομία είναι διαβρωμένη, ευνουχισμένη και κακοποιημένη απο τους πολιτικάντηδες.

Οι αστυνομικοί της Ομόνοιας ήταν σε απόγνωση.

Κάποτε αγανάκτησα με την πρέζα και τα δεινά της - βρωμιά, επιθετικότητα, φωνές, κλοπές κλπ - και επισκέφθηκα το  τμήμα Ομονοίας, τον υποδιοικητή, για να κάνει κάτι με την πιάτσα των πρεζάκηδων.

 Ήταν κλειδωμένη η πόρτα : δεν μπορούσαν να περάσω από τον διαδρομο του ασανσέρ, στον όροφο.

Διαπίστωσα γιατί: όλοι οι διαδρομοι ήταν γεμάτοι καθισμένους συλληφθέντες,  χάμω στο πάτωμα!

…. μαύρους,  άσπρους,  γύφτους κλπ με χειροπέδες(!) γιατί δεν είχαν που να τους βάλουν!

Γι’ αυτό είχαν κλειδωμένη την πόρτα!

Πήγα στον υποδιοικητή με διάθεση να διαμαρτυρηθώ έντονα και τελικά του είπα ….συμπαραστεκόμενος «τι να σας πω και εγώ τώρα για τα δικά μου προβλήματα βλέπω ότι  αντιμετωπίζετε ένα ωκεανό εγκληματικότητας και προφανώς δεν μπορείτε να κάνετε πολλά πράγματα». 

Πέρα από αυτό,  οι αστυνομικοί έχουνε γίνει ορντινάντσες των πολιτικών όλων των κομμάτων, των επιχειρηματιών και των δημοσιογράφων και ένα μεγάλο τμήμα του συνόλου των αστυνομικών της Αττικής - λέγεται  ότι πλησιάζει το ένα τρίτο της δύναμης! -  απασχολείται στην φύλαξη των …VIPς….

Από τότε έχουν περάσει 15 χρόνια… και είχα καταλάβει πολύ καλά ότι η πλειοψηφία των αστυνομικών προσπαθούν απλά να τελειώσουν το ωράριο τους χωρίς μπελάδες.

 ….απλά, έχουν γίνει ευθυνόφοβοι και κακομοιριασμένοι δημόσιοι υπάλληλοι αποφεύγοντας οποιαδήποτε πιθανότητα εμπλοκής «σε μπελά» και πρωτοβουλίες.

Ξέρουν ότι στο τέλος,  αυτοί θα πληρώσουν την δυσλειτουργία του συστήματος  όπως έγινε και στην παρούσα περίπτωση της άτυχης κοπέλας: 

Πριν λίγο καιρό καταδικάστηκε ενας αστυνομικός που ήταν εκτός υπηρεσίας αλλά σκότωσε ένα ληστή ο οποίος έκανε απόπειρα ληστείας και απαγωγής,  σε μία μεγάλη γυναίκα. 

Βρήκε τον μπελά του ο άνθρωπος επειδη έκανε το ανθρώπινο καθήκον του….





Πικάσσο και Μαρί-Τερέζ

  Πάντα πίστευα ότι ο Πικάσο ήταν απατεώνας και δούλευε κοινό και κριτικούς… …πουλώντας τρέλα, τα κονόμησε χοντρά: ζωγράφισε την δεκαεπτάχρο...