8 Ιαν 2025

κοινωνικοποίηση στην κονσομασιόν,τώρα!

 Διαβάζω κριτικές εστιατορίων και γενικά φαγάδικων: όχι μόνο  τίποτε κυριλέ, μπορεί να είναι ένα απλό τυροπιτάδικο, σουβλατζίδικο ή μπουγατσατζίδικο.

…και  όχι μόνο για να φαντασιωθώ τις μπουγάτσες, αλλά και για να καταλάβω την νοοτροπία του κόσμου.

🙂

…λοιπόν… ο νεοέλληνας θέλει το καλό προϊόν αλλά δίνει τρομερή σημασία και στο σέρβις: 

θέλει γρήγορη και χαμογελαστή εξυπηρέτηση.

Αν περιμένει πάνω από 1-2 λεπτά, εκνευρίζεται.

Αν δεν είσαι φιλικός ως πωλητής και δεν δείξεις σεβασμό και φιλική διάθεση, εκνευρίζεται και άλλο.

Υποθέτω πως πέφτει η αυτοεκτίμησή του: 

είναι τόσο χαμηλή που εξαρτάται από το ύφος ενός σερβιτόρου.

Προφανώς έχει σχέση με το πόσες σφαλιάρες εισπράττει στην καθημερινή ζωή. 

Νομίζω πως τα νοσοκομεία είναι σαν τα τυροπιτάδικα : πουλάνε προϊόν (διάγνωση και θεραπεία) και έχουν αντίστοιχο σέρβις από γιατρούς και λοιπούς.

Για την ποιότητα της ιατρικής τυρόπιτας δεν ξέρω τι γνώμη έχει ο λαός:  βασικά έχει την δική του γνώμη για την διάγνωση.

 Ίσως  και για την θεραπεία. 

Θα τα δει στο Google ή θα ρωτήσει την κουμπάρα του.

Το πρόβλημά του είναι το σέρβις:

Θέλει ταχεία και κυριλέ αντιμετώπιση. 

Στα ιδιωτικά νοσοκομεία δεν διαφέρει η τυρόπιτα.

…αυτό που διαφέρει, κυρίως,  είναι το σέρβις: 

πληρώνεις και νιώθεις άρχοντας.

Και το κόστος; 

Εξαρτάται.

Η καλή κονσομασιόν χρεώνεται πολύ.

Το πρόβλημα είναι ότι ο λαός θέλει κοινωνικοποιημένη κονσομασιόν. Δύσκολα πράγματα.

Γι’αυτό λένε ότι ο σοσιαλισμός είναι ουτοπία.

οδηγός ζωής για βασανισμένους ιατρούς (και άλλους)

  «Βοήθα με φτωχέ να μην σου μοιάσω» Είναι μια λαϊκή παροιμία που μου είπε κάποιος,    κάποτε, και την βρήκα πολύ επιτυχημένη:  πολλοί είναι...