22 Ιουλ 2024

τεχνητή ή ηλίθια νοημοσύνη?

 Η  «τεχνητή νοημοσύνη» είναι μια ηλίθια νοημοσύνη.

 …αυτό αποδεικνύεται στην πράξη. 


Τουλάχιστον σε μένα αποδεικνύεται : ο αλγόριθμος των διαφημίσεων στο διαδίκτυο με έχει τσεκάρει, με έχει ζυγίσει και υποτίθεται ότι ξέρει τις ανάγκες μου και προσπαθεί να τις ικανοποίησει.

… κυρίως τις καταναλωτικές….αλλά  και τις αισθηματικές, τις σεξουαλικές και πρακτικές.


Στην αρχή μου πέταξε κάτι διαφημίσεις με «τρίκυκλες ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες για ηλικιωμένους».

Μάλλον νόμιζε ότι θα είμαι κανένας ανήμπορος γέρος με οικολογικές ευαισθησίες και χρειάζομαι τρίκυκλη ηλεκτρική μοτοσικλέτα.

Επειδή δεν έδειξα κανένα ενδιαφέρον ούτε και έκανα κλικ πάνω στη μοτοσικλέτα για περαιτέρω πληροφορίες, προφανώς υπέθεσε ότι είμαι εντελώς ανήμπορος και έβαλε διαφημίσεις για  οίκους ευγηρίας σε μηδαμινές τιμές. 

Έβαλε και κάτι φωτο με  μανούλια νοσοκόμες στο γηροκομείο, για να με δελεάσει.

Επειδή επίσης δεν έριξα ενδιαφέρον για τον παράδεισο των γηροκομείων, ο αλγόριθμος υπέθεσε ότι δεν είμαι ανήμπορος αλλά είμαι ένας θαλερός γέρος και χρειάζομαι μιά επίσης θαλερή εξηντάρα που σφύζει από σεξουαλικότητα και πάσχει  από μοναξιά.

Εδώ ο ηλίθιος αλγόριθμος έπεσε εντελώς έξω καθώς το μόνο που δεν θέλω είναι μια εξηντάρα με ψυχολογικά προβλήματα να  μου σπάει τα νεύρα και να μου παριστάνει την ωραία και την μοιραία.

Αν μάλιστα πάσχει από μοναξιά η εξηντάρα, είναι βέβαιο ότι θα μου μιλάει συνέχεια για πεί μαζεμένα όλα αυτά που δεν έλεγε τα προηγούμενα χρόνια.

…. πράγμα που είναι και πιο ανυπόφορο, για μένα.

….το πιό απαίσιο είναι  να μου λένε συνεχώς ιστορίες για παρελθόντες συζύγους,  αποτυχημένες σχέσεις και γιά διάφορα άλυτα ψυχοσωματικά προβλήματα.

Από αυτά έχω ακούσει εκατομμύρια… και εξάλλου,  γι’ αυτό παραιτήθηκα: 

για να μην ακούω τίποτε απ´ όλα αυτά.

Φαντάσου τώρα να μου κατσικωθεί καμιά νευρωσική που δεν θα βάζει γλώσσα μέσα…απίστευτο!.

Γι’ αυτό λέω ότι ο αλγόριθμος της τεχνητής νοημοσύνης δεν έχει καμιά νοημοσύνη: 

είναι ένας τελείως μαλάκας αλγόριθμος.

τελευταία - και φαρμακερή- ελπίδα

…ένα συγκινητικό ποίημα του γερο-Μπουκόφσκι που είχε μείνει μόνος και ήλπιζε , ακόμα, να βρει μιά γυναίκα (να ακούσει γυναικεία βήματα). Τελ...