2 Ιουν 2023

Οι καρτ ποσταλ δεν θεραπεύουν την νεύρωση

 …η αποδυνάμωση της πυρηνικής -αλλά και ευρύτερης- οικογένειας, που παρέχει αίσθηση σταθερότητας και ασφάλειας,  είναι ένας από τους κύριους λόγους που οι άνθρωποι έχουν «λαλήσει» από το άγχος , το στρες και την κατάθλιψη.

Προφανώς υπάρχουν και άλλοι λόγοι: 

εργασιακή ανασφάλεια, φτώχεια , ανεπάρκεια  συστημάτων υγείας , περιθαλψης και κοινωνικής πρόνοιας, κοινωνική ανισότητα κλπ.

Αλλά η οικογένεια - νομίζω - είναι ο κύριος στύλος που δίνει ασφάλεια ψυχική και πραγματική.

….και δυστυχώς, την οικογένεια την έχουν διαλύσει ή πάνε να την διαλύσουν με το να αγνοούν ακόμα και τους βιολογικούς δεσμούς: γονέας ένα, γονέας δύο,  τρία και λοιπά …μπουρδελοποιημένα συστήματα και ιδέες.

Έχω κουραστεί να βλέπω τόσο πολλούς νευρωσικούς νέους τρελλαμένους από το άγχος, να ψάχνουν φανταστικές διαγνώσεις, φανταστικές - ανύπαρκτες-  θεραπείες και να ξοδεύουν πολύ χρόνο και πολύ χρήμα που δεν τους περισσεύει.

Πιστεύω ότι όλοι αυτοί χρειάζονται απλά μιά δυνατή- προστατευτική πατρική φιγούρα , μιά τρυφερή μητρική παρουσία, μιά ερωτική αγκαλιά με ενδιαφέρον και  αποδοχή και μιά  εργασία ανθρώπινη με εργοδοσία που θα τους εκτιμά και θα τους σέβεται.

Απλά πράγματα.

Δεν θα επανεφεύρουμε τον τροχό.

Αδύναμοι και παλαβωμένοι νέοι - και μεσήλικες- που έρχονται στην «μαγική» Ελλάδα «των νησιών» να ζήσουν «μαγικά» τις «μαγικές εικόνες» που είδαν στις καρτ ποστάλ.

Μπούρδες μαγεία.

….την μαγεία θα την νιώσεις και θα την κατακτήσεις μόνο αν έχεις ψυχική ηρεμία… και αυτή πρέπει να προυπάρχει απ´ την σκατοχώρα σου. 

Εκεί που σε εξουθένωσαν ψυχικά και σωματικά και σου γέμισαν το κεφάλι με ανόητες και στραβές ιδέες, αλκοόλ  και ναρκωτικά και σου έκαναν το μυαλό,  γιαούρτι.

Η ψυχική ισορροπία δεν επιτυγχάνεται πάνω στα κυμματάκια των Κυκλάδων.

….πρέπει να την έχεις από πριν.


Τα κόκκινα αυγά

  Η συζήτηση που κάνουν οι κυρίες δίπλα μου είναι για τα κόκκινα αυγά που έβαψαν και αυτά που αγόρασαν και δεν είναι κόκκινα. Κουβέντες χορτ...