8 Ιαν 2025

κοινωνικοποίηση στην κονσομασιόν,τώρα!

 Διαβάζω κριτικές εστιατορίων και γενικά φαγάδικων: όχι μόνο  τίποτε κυριλέ, μπορεί να είναι ένα απλό τυροπιτάδικο, σουβλατζίδικο ή μπουγατσατζίδικο.

…και  όχι μόνο για να φαντασιωθώ τις μπουγάτσες, αλλά και για να καταλάβω την νοοτροπία του κόσμου.

🙂

…λοιπόν… ο νεοέλληνας θέλει το καλό προϊόν αλλά δίνει τρομερή σημασία και στο σέρβις: 

θέλει γρήγορη και χαμογελαστή εξυπηρέτηση.

Αν περιμένει πάνω από 1-2 λεπτά, εκνευρίζεται.

Αν δεν είσαι φιλικός ως πωλητής και δεν δείξεις σεβασμό και φιλική διάθεση, εκνευρίζεται και άλλο.

Υποθέτω πως πέφτει η αυτοεκτίμησή του: 

είναι τόσο χαμηλή που εξαρτάται από το ύφος ενός σερβιτόρου.

Προφανώς έχει σχέση με το πόσες σφαλιάρες εισπράττει στην καθημερινή ζωή. 

Νομίζω πως τα νοσοκομεία είναι σαν τα τυροπιτάδικα : πουλάνε προϊόν (διάγνωση και θεραπεία) και έχουν αντίστοιχο σέρβις από γιατρούς και λοιπούς.

Για την ποιότητα της ιατρικής τυρόπιτας δεν ξέρω τι γνώμη έχει ο λαός:  βασικά έχει την δική του γνώμη για την διάγνωση.

 Ίσως  και για την θεραπεία. 

Θα τα δει στο Google ή θα ρωτήσει την κουμπάρα του.

Το πρόβλημά του είναι το σέρβις:

Θέλει ταχεία και κυριλέ αντιμετώπιση. 

Στα ιδιωτικά νοσοκομεία δεν διαφέρει η τυρόπιτα.

…αυτό που διαφέρει, κυρίως,  είναι το σέρβις: 

πληρώνεις και νιώθεις άρχοντας.

Και το κόστος; 

Εξαρτάται.

Η καλή κονσομασιόν χρεώνεται πολύ.

Το πρόβλημα είναι ότι ο λαός θέλει κοινωνικοποιημένη κονσομασιόν. Δύσκολα πράγματα.

Γι’αυτό λένε ότι ο σοσιαλισμός είναι ουτοπία.

η γουρούνα και ο λύκος 5

  Η γουρούνα και ο λύκος 5 «Καλώς τον κύριο λύκο» είπε η κουκουβάγια. «.. χρόνια και ζαμάνια που λένε και    οι άνθρωποι, στα χωριά».  Δηλαδ...