21 Μαΐ 2023

ο Άρης, από την Λαμία, μας στοιχειώνει ακόμη

 ...η κατασκευή πολιτικών ειδώλων έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον: αποκαλύπτει περισσότερα για τους λάτρεις των ειδώλων και λιγότερα για τα είδωλα τα ίδια.

Ο Αρης Βελουχιώτης ξεκίνησε απο πορτοφολάς, έγινε πολιτικός επαναστάτης, φυλακίστηκε, έγινε ντροπιασμένος δηλωσίας, επανήλθε, σταδιοδρόμησε σαν αιρετικός στρατιωτικός αρχηγός στον ΕΛΑΣ, διαφώνησε με την επίσημη «γραμμή», αποκυρήχθηκε από το Κόμμα , αυτοκτόνησε κατατρεγμένος απ´ όλους, έγινε σύμβολο των αριστερών που δεν χώνευαν το ΚΚΕ, δαιμονοποιήθηκε απο τους δεξιούς και, τελικά, αποκαταστάθηκε - με βαρειά καρδιά - από το ΚΚΕ.

Υπήρξαν και κάμποσες σοβαρές καταγγελίες για εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου, με κυριότερη και ίσως πιό αξιόπιστη - αφού προήλθε απο παλιό, πιστό συνεργάτη του…τον παπα-Ανυπόμονο .

Σκοτεινά πράγματα, σκοτεινές ιστορίες, σκοτεινές εποχές.

Και πολύ αίμα.

Τζάμπα αίμα.

Και τώρα, εβδομήντα -και βάλε- χρόνια μετά, ξαναβγαίνει ο Αρης Βελουχιώτης ή «Μιζέριας», σαν τοτέμ για να λατρευτεί από τους βασανισμένους «πιστούς» του.

Αυτούς που πρόκειται να ψηφίσουν ...ευρωβουλευτές.

Η  Ευρώπη βέβαια δεν έχει πλέον κομμουνιστές παρά μόνο δείγματα από μουσεία.

Ακόμη και στην ίδια την πρώην Σοβιετική Ένωση όταν ακούν για κομμουνισμό, βγάζουν σπυριά.

Ο πρώην πράκτορας της Καγκεμπέ, Πούτιν, κάνει τον σταυρό του ευλαβικά και προσκυνά στο Άγιο Όρος.

Πιστεύω ότι και μετά απο ένα καταστροφικό τσουνάμι ή μιά πυρηνική καταστροφή, στα αποκαίδια της  Ελλαδίτσας θα έχουν απομείνει  κάτι κουρελιάρηδες  άστεγοι να τσακώνονται για το τι είπε ο Άρης στην Λαμία το 1944. 

Το παρελθόν μας έγινε χρόνια, ανίατη ασθένεια.

https://www.rizospastis.gr/story.do?id=2592064


https://www.politeianet.gr/books/9789607146922-archimandritis-germanos-k-dimakos-protupes-thessalikes-ekdoseis-sto-bouno-me-ton-stauro-konta-ston-ari-40058


Πικάσσο και Μαρί-Τερέζ

  Πάντα πίστευα ότι ο Πικάσο ήταν απατεώνας και δούλευε κοινό και κριτικούς… …πουλώντας τρέλα, τα κονόμησε χοντρά: ζωγράφισε την δεκαεπτάχρο...