26 Δεκ 2023

Λυπάμαι που οι άστεγοι δεν παιζουν πια ποδόσφαιρο

 ...αν κάποιος θεονήστικος μου ζητήσει μιά τυρόπιτα ή ένα κουλούρι , προφανώς θα του το δώσω να ξεπεινάσει ό άνθρωπος, έστω προσωρινά.

Δεν θα του άρνηθώ... όπως κάποιοι που αρνούνται από λόγους αρχής  την φιλανθρωπία,  γιατί τάχα είναι «υποκρισία» και «μπάλωμα» και πρέπει πρώτα «να πέσει ο καπιταλισμός»  για να υπάρξει μόνιμη λύση...κλπ ανοησίες.

Απ´ την άλλη μεριά, κάποιες μορφές ευκαιριακής φιλανθρωπίας παίρνουν διαστάσεις νοσηρές: 

κάποιοι μαλακοεγγλέζοι μίσθωσαν ένα πεντάστερο ξενοδοχείο και έβαλαν μεσα 28 αστέγους να περάσουν ζωή και κότα για δυό μέρες, τα Χριστούγεννα. 

Και μετά το καταπληκτικό -γουάουα!!!- διήμερο,  μέσα στα σατέν σεντονια και το χλαπάκιασμα με τις γκουρμεδιές και τους καπνιστούς σολωμούς, πίσω πάλι στην χαρτόκουτα!

Σόρρυ, κύριοι φιλάνθρωποι Εγγλέζοι, αλλά μου μοιάζει λίγο σαδιστικό όλο αυτο το πράγμα.

Αυτό είναι  που τους λείπει? το τέλειο διήμερο?

...η μήπως λίγη μόνιμη ζέστη και ασφάλεια ?

Το ίδιο αίσθημα νοσηρής φιλανθρωπίας και ενδιαφέροντος,  είχα και με τον ποδοσφαιρικό αγώνα που είχε  παίξει ο Κυριάκος με τους ποδοσφαιριστές της Εθνικής του 2004 εναντίον της «Εθνικής Αστέγων» προ διετίας: δηλαδή κάποιοι εύποροι κονομημένοι , γυμνασμένοι και χορτάτοι , αποφάσισαν να παίξουν μπάλα και να «διασκεδάσουν» εναντίων μιάς ομάδας άθλιων που κοιμούνται στα πεζοδρόμια!

...και είναι αυτό «ενδιαφέρον» και «φιλανθρωπία» και «ευαισθητοποίηση»?

Ρε θα τρελαθούμε εντελώς?

Τώρα πάλι μαλακία...ο κύριος Κυριάκος: πήγε λέει, μέ «τόλμη» στα άθλια στέκια των τοξικομανών στην Ομόνοια και έκανε ...επιθεώρηση....συγγνώμη επίσκεψη ενδιαφέροντος και συζήτησε κλπ κλπ με πρώην και νυν (?) πρεζόνια και διαμόρφωσε άποψη για το πρόβλημα και μπλα.. μπλα... μπλα....

Και μετά τα πρεζάκια βαράγανε τις ενέσεις στον λαιμό και στα αρχίδια τους και οι κοπέλες πηδιότανε στο πεζοδρόμιο με γέρους και γύφτους για δέκα ευρώ.

Μπράβο, εύγε! ...υπέροχη η ευαισθητοποίηση της πολιτικής ηγεσίας.

Να μας ξανάρθετε, σας περιμένουμε.


Παραμονές Χριστουγέννων 2016: ΝΔ εναντίον Εθνικής αστέγων


https://www.iefimerida.gr/news/308762/o-mitsotakis-epaixe-podosfairo-me-ton-gio-toy-kontra-stin-ethniki-astegon-eikones


Πικάσσο και Μαρί-Τερέζ

  Πάντα πίστευα ότι ο Πικάσο ήταν απατεώνας και δούλευε κοινό και κριτικούς… …πουλώντας τρέλα, τα κονόμησε χοντρά: ζωγράφισε την δεκαεπτάχρο...