28 Αυγ 2022

ΟΙ ΞΕΡΟΛΕΣ




 Έχω μείνει κατάπληκτος με όλη αυτή την αναστάτωση και τον χαμό που γίνεται σχετικά με τις επιστημονικές εργασίες για την αποτελεσματικότητα ή την βλαπτικότητα των εμβολίων. 

Δηλώνω ένας απλός κλινικός γιατρός που δεν καταλαβαίνει εύκολα εργασίες βασικής έρευνας, ανοσολογίας η επιδημιολογίας γιατί είναι κλάδοι τεράστιοι  και ξεχωριστοί που απαιτούν πολυετή ενασχόληση για να μπορείς να έχεις άποψη και να αξιολογήσεις ερευνητικά δεδομένα.
Εδώ μια ιατρική ειδικότητα πάμε να μάθουμε και , για να την ασκήσουμε σχετικά αξιοπρεπώς, τρώμε 2-3  …δεκαετίες….και, πάλι, δεν την ασκούμε σε όλο το εύρος της… και παραπέμπουμε σε υποειδικούς κλπ. 
Δε μ´ αρέσει να σνομπάρω ανθρώπους του λαού που ανησυχούν, ούτε να κακολογώ γιατρούς επειδή δείχνουν ενδιαφέρον για θέματα έξω από τα πλαίσια της ειδίκευσης τους…
Αλλά, ρε παιδιά, εδώ χαλάει το αυτοκίνητο μας και πάμε σε ένα συνεργείο που του’χουμε  εμπιστοσύνη για να μας το φτιάξει: 
 δεν καθόμαστε να το παλεύουμε με κατσαβίδια μόνοι μας,  ή μαζί με τη γειτόνισσα,  ή μαζί με ένα μηχανικό πλοίων που μπορεί να είναι θαυμάσιος στο καράβι αλλά από αυτοκίνητα δεν ξέρει τίποτα!
Έλεος, δηλαδή .
Και γενικά θά´θελα να σας πω ένα κανόνα:  
όποιος αυτοπροβάλλεται πάρα πολύ , δείχνει  ξερόλας και σούπερ ειδικός,  συνήθως είναι μεγάλη μπάφα.
Έκατσα και έψαξα το βιογραφικό ενός πολύ προβεβλημένου -και πολύ αυτοδιαφημιζόμενου- σχετικά μετον Κορωνοιό και, τελικά, το βιογραφικό του είναι πολύ λιγότερο εντυπωσιακό απ’ αυτό που προβάλλει.
Να μην πω όνομα… γιατί δεν θέλω να μπλέξω, αλλά σας λέω το εξής: 
τι «καθηγητή» τον έχουν αναγορεύσει στα media, τι   «διδάκτορα», τι «διεθνούς φήμης ερευνητή στο 0, 0001 τοις 100 του συνόλου των γιατρών της υφηλίου»… …και βγάλε άκρη δικέ μου.
Τελικά, ούτε διδακτορικό έχει παρά  ένα μεταπτυχιακό σε επίπεδο master στο πανεπιστήμιο της Πάτρας το οποίο τελείωσε σε  μεγάλη ηλικία. 
Ούτε καθηγητής - ούτε καν λέκτορας- παρά μόνο συνεργάτης σε διάφορες ερευνητικές εργασίες. 
Και καμία σχέση με Κορωνοιό , με ιώσεις και λοιμώξεις του αναπνευστικού.
Και κάθεται και κάνει θόρυβο…. και να σπείρει την αμφιβολία… και δώστου θυμός… και δώστου επιθετικότητα.. και δώστου συνωμοσιολογία.
Και φτάνεις να λες ,  «άσε μας ρε φίλε κι εσύ τώρα, που τα ξέρεις όλα και δεν ξέρεις τίποτα, και παράτα μας στην ησυχία μας κι εμάς και τον κοσμάκη που του έχεις κάνει το μυαλό γιαούρτι».

Πικάσσο και Μαρί-Τερέζ

  Πάντα πίστευα ότι ο Πικάσο ήταν απατεώνας και δούλευε κοινό και κριτικούς… …πουλώντας τρέλα, τα κονόμησε χοντρά: ζωγράφισε την δεκαεπτάχρο...