26 Αυγ 2024

Γιανναράς





…απο μικρός  διάβαζα τις επιφυλλίδες του - μακαρίτη πλέον - Χρηστου Γιανναρά στο Βήμα αρχικά και στην Καθημερινή μετά…μέχρι που  βαρέθηκα: 

τα τελευταία είκοσι χρόνια  έλεγε τα ίδια πράγματα συνεχώς με το ίδιο επιθετικό, αυτάρεσκο, εγωκεντρικό και δυσοίωνο ύφος που σε έκανε να θέλεις να αυτοκτονήσεις αφού όλα ήταν άθλια και συνεπώς το τέλος του κόσμου πλησιάζει λόγω αποσύνθεσης .

Η Ελλάδα είχε ήδη  «πεθάνει» απο το 1986 για τον ΧΓ  που το βεβαίωσε  με άρθρο του και, μετά,  με βιβλίο :


«Το 1986 γράφεται και δημοσιεύεται στο Βήμα η επιφυλλίδα Finis Graeciae: η Ελλάδα τέλειωσε, τη σκοτώσαμε εμείς. Είκοσι πέντε χρόνια πριν την κατάρρευση του κράτους, την οικονομική καταστροφή, την απώλεια ανεξαρτησίας της χώρας. Δεν χρειαζόταν προφητικό χάρισμα για την πρόβλεψη, αρκούσε ελάχιστη οξυδέρκεια. Ήταν φανερή η κατεδάφιση κάθε στοιχείου ζωντανής συνέχειας του Ελληνισμού, μεθοδική σαν προγραμματισμένη: Μονοτονικό, εξοβελισμός των Αρχαίων από τα σχολειά, στρέβλωση της Ιστορίας, καταργημένη η αξιολόγηση της ποιότητας, σε διωγμό η αριστεία. Χλεύη μανιασμένη για τον πατριωτισμό, για κάθε όσιο και ιερό στις ρίζες των Ελλήνων. Μοναδική χαρά ζωής για τον Έλληνα η καταναλωτική ευωχία - ποδοσφαιρολαγνία, τζόγος, κρετινική τηλεθέαση».


Έχω διάφορα βιβλία του από άρθρα της δεκαετίας του 70 και του 80 μέχρι την προσωπική του αντιπαράθεση με διακεκριμένο αγιορείτη μοναχό - με τον οποίο αντάλλαξαν λιβέλους - και μέχρι το σχετικά πρόσφατο βιβλίο «ενάντια στην θρησκεία» στο οποίο στην ουσία υιοθετεί αιρετικές απόψεις οι οποίες είναι μη συμβατές με βασικές θέσεις του χριστιανισμού .


…για όποιον δεν  βαρυέται βλέπε κατωτέρω συνδέσμους απο θεολογικές θρησκευτικές ισοσελίδες κυρίως κλπ.

…ομολογώ ότι οι ενδοχριστιανικές έριδες δεν είναι λιγότερο σφοδρές από αυτές μεταξύ λενινιστών και τροτσκιστών: 

αλίμονό του σε όποιον μπλέξει στα σοβαρά εκεί μέσα…


https://orthodoxostypos.gr/ὁ-γέρων-θεόκλητος-διονυσιάτης-γιὰ-τὸ/


https://www.entaksis.gr/ὁ-π-θεόκλητος-διονυσιάτης-γιὰ-τοὺς-ν/


https://www.agiooros.net/forum/viewtopic.php?t=19761


https://www.efsyn.gr/stiles/askiseis-mnimis/273651_i-dipli-athliotita-toy-hristoy-giannara


https://el.orthodoxwiki.org/Νικολαΐτες


https://www.oodegr.com/oode/biblia/kritiki/enantia_thrisk1.htm

τελευταία - και φαρμακερή- ελπίδα

…ένα συγκινητικό ποίημα του γερο-Μπουκόφσκι που είχε μείνει μόνος και ήλπιζε , ακόμα, να βρει μιά γυναίκα (να ακούσει γυναικεία βήματα). Τελ...